Tips voor huisvesting in Nederland, waar ga jij wonen?

Terug naar overzicht

Waar ga jij wonen?

Gastgezinnen in Nederland

Je kunt rechtstreeks contact opnemen om te informeren naar een specifiek accommodatieaanbod of voor begeleiding bij het vinden van geschikte huisvesting tijdens je taalacademie. We bieden een groot netwerk van gastgezinnen die je graag verwelkomen. Zij zullen proberen een zo goed mogelijke match te maken terwijl de gastgezinnen alles bieden wat je nodig hebt. Je kunt (minimaal) een kamer voor jezelf verwachten met een bed, bureau, stoel, wifi en een gedeelde keuken en badkamer.

Tijdens je verblijf

Tijdens je verblijf bij een gastgezin in Nederland mag je een warme en gastvrije omgeving verwachten. Nederlanders staan ​​over het algemeen bekend om hun vriendelijke en open karakter. Dit zijn enkele dingen die je kunt verwachten van een gastgezin in Nederland:

 • Gastvrijheid: Nederlanders staan ​​bekend om hun gastvrijheid en vrijgevigheid. Je gastgezin zal er waarschijnlijk alles aan doen om je op je gemak te stellen en ervoor te zorgen dat je een aangenaam verblijf hebt.
 • Respect voor privacy: Nederlandse gezinnen zijn niet alleen gastvrij, maar respecteren ook persoonlijke grenzen en privacy. Ze geven je de ruimte wanneer dat nodig is en begrijpen het belang van privacy.
 • Gedeelde maaltijden: Samen eten is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Uw gastgezin nodigt u mogelijk uit om mee te eten, zodat u de traditionele Nederlandse keuken kunt ervaren. Bereid je voor op stevige maaltijden met gerechten als stamppot (aardappelpuree met groenten) of Hollandse pannenkoeken.
 • Open communicatie: Nederlanders staan ​​erom bekend direct te zijn in hun communicatie. Ze waarderen open en eerlijke gesprekken. Als je vragen of zorgen hebt, bespreek deze dan openlijk met je gastgezin.
 • Tolerantie en diversiteit: Nederland is een multicultureel land dat diversiteit en tolerantie hoog in het vaandel heeft staan. Je gastgezin zal waarschijnlijk ruimdenkend zijn en respect hebben voor verschillende culturen, achtergronden en overtuigingen.
 • Fietscultuur: Nederland staat bekend om zijn fietscultuur. Uw gastgezin kan u voorzien van een fiets om u te helpen rond te reizen en de lokale manier van vervoer te ervaren.
 • Schone en georganiseerde woonruimte: Nederlandse huishoudens zijn vaak goed onderhouden en georganiseerd. Je gastgezin zal waarschijnlijk hun leefruimte schoon en netjes houden, en ze mogen van jou verwachten dat je hetzelfde doet.
 • Stiptheid: Nederlanders zijn over het algemeen stipt en waarderen stiptheid bij anderen. Als je met je gastgezin specifieke tijden of plannen hebt afgesproken, is het belangrijk om op tijd te zijn of eventuele vertragingen van tevoren door te geven.

Onthoud dat elk gezin uniek is en dat je ervaring kan variëren, afhankelijk van het specifieke gezin waar u verblijft. Het is altijd een goed idee om de verwachtingen en voorkeuren voor je verblijf met je gastgezin te bespreken om een ​​vlotte en plezierige ervaring voor alle betrokkenen te garanderen.

Nederlandse appartementen bij gracht

 

Je kunt ook zelf verschillende accommodatie mogelijkheden verkennen, zoals:

 • Studentenhuisvesting: Sommige taalacademies werken samen met aanbieders van studentenhuisvesting om deelnemers tijdelijke woonruimte te bieden. Deze accommodaties zijn veelal gemeubileerd en gunstig gelegen nabij de academie.
 • Gedeelde appartementen: Het delen van een appartement met andere taalacademiedeelnemers kan een kosteneffectieve optie zijn. Je kunt zoeken naar gedeelde appartementen of kamers op platforms zoals Kamernet, Expatrentals of Facebook-groepen specifiek voor huisvesting in de buurt.
 • Tijdelijke verhuur: Je kunt overwegen een gemeubileerd appartement of studio te huren voor de duur van de taalacademie. Websites zoals Airbnb, Booking.com of gespecialiseerde korte-termijnverhuurplatforms hebben mogelijk geschikte opties.
 • Hotels of serviceappartementen: Als je meer gemak en comfort wenst, kun je kijken naar hotels of serviceappartementen die opties voor een langer verblijf bieden. Deze accommodaties zijn over het algemeen duurder, maar bieden voorzieningen en diensten.

Houd bij het zoeken naar accommodatie rekening met factoren zoals de nabijheid van de taalacademie, vervoersmogelijkheden, veiligheid en uw persoonlijke voorkeuren. Het is ook een goed idee om vroeg te beginnen met zoeken om zeker te zijn van de best beschikbare opties.

 


Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op.
Wij vertellen u graag meer over onze unieke werkwijze. 

   Vragen?
Tips voor huisvesting in Nederland, waar ga jij wonen?
Heeft u een vraag?