Language Academy

Care Force Language Academy

Sinds 2017 is een taalcertificaat verplicht geworden om als arts of tandarts in Nederland te werken en ingeschreven te kunnen worden in het BIG-register. Om dit certificaat te verkrijgen, moet je het Nederlandse taalexamen op B2+ niveau halen. Verpleegkundigen moeten het Staatsexamen Nederlands als tweede taal (niveau B1) behalen om geregistreerd te worden bij het BIG-register.

Voor het werken in België en registratie bij het RIZIV is een Nederlands taalcertificaat niet vereist. Het beheersen van Nederlands op minimaal B1-niveau is echter nog steeds wenselijk. Het beheersen van het Frans is een voordeel en in sommige gevallen noodzakelijk om in België (Wallonië) te werken.

Bij Care Force krijgt elke kandidaat intensieve taaltraining via onze Language Academy. In slechts zes maanden leer je Nederlands spreken en schrijven op het vereiste niveau en ben je voorbereid op een nieuwe werkomgeving. De taalopleiding wordt afgesloten met een Nederlandse taaltoets.

Klik hier voor het aanvragen van meer informatie.

Het programma in 6 maanden naar B2+ niveau Nederlands

Je kunt elke twee maanden beginnen met online Nederlands leren via de Care Force Language Academy. Je studeert met een buddy volgens het cursusmateriaal en je voortgang wordt nauwlettend gevolgd door een gecertificeerde docent. Op dit moment wordt van je verwacht dat je 2 uur per dag van je vrije tijd investeert. Dit is een echte investering in jezelf en je toekomst. Bekijk onze agenda om te zien wanneer de volgende cursus begint. Het volledige programma ziet er volgt uit:

 • A0 - A1 niveau 8 weken Online cursus + A1 examen (studielast: 17 uur per week)
 • 2 weken vakantie om te verhuizen naar Nederland
 • A1 - A2 niveau 4 weken Intensieve cursus in Nederland (lessen en studielast: 40 uur per week)
 • 1 week pauze
 • A2- B1 niveau 7 weken Intensieve cursus in Nederland  (lessen en studielast: 40 uur per week)
 • 1 week pauze
 • B2 - B2+ niveau 5 weken Intensieve cursus in Nederland (lessen en studielast: 40 uur per week)
 • Taaltoets Nederlands

Verhuizen naar Nederland

Na het behalen van het A1-certificaat wordt u uitgenodigd om naar Nederland te verhuizen voor een in-house intensieve taaltraining van 4 maanden. Op dit punt moet u fulltime beschikbaar zijn. Dit vereist dat u 4 dagen per week, 4 uur per dag, lessen bijwoont en ongeveer 4 uur per dag huiswerk maakt. Aan het einde van de cursus zult u het Nederlandse taalexamen afleggen. Het slagen voor dit examen betekent dat u het vereiste Nederlandse taalniveau heeft om te starten met uw nieuwe baan in Nederland of België!

Accommodatie opties
Tijdens de taalcursus zullen wij u accommodatie aanbieden in gastgezinnen, ons Care Force-appartement of vakantieparklodges. Wij regelen geen accommodatie voor gezinsleden of partners tijdens de taalcursus. Huisdieren zijn niet toegestaan. We raden sterk aan om uw verblijf tijdens de taalcursus alleen door te brengen. De taalcursus is zeer intensief en zal het grootste deel van uw tijd en aandacht in beslag nemen. Een volledige focus op de taaltraining wordt absoluut aanbevolen.

Excellence program

De Care Force Language Academy biedt op maat gemaakte modules aan die aansluiten bij de specifieke taalbehoeften van medische professionals. Maar voorbereiden op werken in het buitenland vereist meer dan alleen taaltraining. Daarom heeft Care Force het "Excellence Programma" ontwikkeld om de taalontwikkeling te stimuleren en succesvolle verhuizing te vergemakkelijken. Dit uitgebreide programma omvat een reeks workshops en sociale evenementen die waardevolle inzichten bieden over het leven en werken in Nederland of België. Hier is een beknopt overzicht van wat u kunt verwachten:

 1. Introductie: leer over het leven in Nederland of België en krijg tips over hoe u culturele verschillen kunt overbruggen.
 2. Organisatorische en administratieve procedures: ontvang een uitleg van de benodigde procedures, evenals handige apps om u te helpen bij het settelen.
 3. Gezondheidszorg in Nederland/België: ontdek hoe het gezondheidssysteem werkt in deze landen.
 4. Positieve mindset workshop: krijg waardevolle technieken om een positieve houding en mindset te ontwikkelen om u te helpen slagen in uw nieuwe omgeving.
 5. Cultureel bezoek: ervaar de Nederlandse geschiedenis tijdens een geleid cultureel bezoek.
 6. Sociale evenementen: ontmoet lokale bewoners en Care Force collega's en geniet van typisch Nederlandse snacks.
 7. Tandheelkundige praktijken: leer over de overeenkomsten en verschillen tussen Nederlandse en Belgische tandheelkundige praktijken.
 8. Verkeersregels: maak kennis met de verkeersregels in Nederland en België.
 9. Ontdek Nederlandse tips, trucs en apps: leer wat de lokale bevolking gebruikt.
 10. Taal groepsdiner: dineer met uw taalgroep en Care Force collega's.

Kortom, het Excellence Programma is ontworpen om ervoor te zorgen dat u snel en effectief kunt aanpassen aan het leven in Nederland of België. Met dit programma beschikt u over alle noodzakelijke tools en inzichten om een succesvolle overgang te maken.


Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op.
Wij vertellen u graag meer over onze unieke werkwijze. 

   Vragen?
Language Academy
Heeft u een vraag?