Koningsdag 2022

Koningsday 2022

Wij komen alvast in de stemming

Woensdag 27 April

Wie oorspronkelijk uit Nederland komt of wie al wat jaren hier woont, is bekend met dit fenomeen, Koningsdag!

Uiteraard hebben wij woensdag allemaal een heerlijke vrije dag gehad om de verjaardag van onze koning te vieren. Om alvast in de sfeer te komen hebben wij ons afgelopen dinsdag alvast ondergedompeld in de oranje sferen. De hele dag was ons kantoor oranje gekleurd en dit moest tussendoor natuurlijk wel gefotografeerd worden. 

We hebben tussen het werken door enorm gelachen om de outfits van iedereen. Door af en toe deze feestdagen met elkaar op deze leuke manier toch te vieren zorgt ervoor dat we met een nóg grotere glimlach aan het werk gaan en we de "teamspirit" erin houden.

Zie hieronder een impressie van (een gedeelte van) team Care Force in de oranje sferen!

Christiane en Maaike

Lourdes

Hidde

Hans

Waarom koningsdag?

Koningsdag is de nationale feestdag waarop de verjaardag van Koning Willem Alexander wordt gevierd. Als 27 april op een zondag valt, wordt Koningsdag de dag ervoor gevierd. Op Koningsdag bezoeken Koning Willem-Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke Familie, een gemeente met een centrumfunctie in de regio. De Koninklijke Familie viert het feest mee, waarbij de stad en de omliggende plaatsen zich op een feestelijke en karakteristieke manier kunnen presenteren. Dat kan bijvoorbeeld met een parade, met muzikale optredens en met bijdragen van verenigingen en organisaties die geworteld zijn in stad en regio. Daarnaast ontmoet de Koninklijke Familie het publiek langs de route. Het bezoek op Koningsdag wordt door de NOS rechtstreeks op televisie uitgezonden (Ministerie van Algemene Zaken, 2022).

Gloria

Rob

Rob on Kingsday

Oranje Tompoes voor de taalklas!

Natuurlijk kon de taalklas die op dat moment les had niet achterblijven. In de les die zij hadden werd aandacht besteed aan Koningsdag. Van tevoren hadden wij afgesproken met de taaldocent dat wij ze kwamen verassen. Net nadat zij kennis hadden gemaakt met Koningsdag, kwamen wij lekkere oranje tompoezen brengen. Dit viel erg in de smaak!

Op de achtergrond is het thema van de les nog te zien

Dakje eraf, of toch maar door de helft?


Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op.
Wij vertellen u graag meer over onze unieke werkwijze. 

   Vragen?
Koningsdag 2022
Heeft u een vraag?