Onze ideale kandidaat: op welke criteria selecteren onze recruiters?

Terug naar overzicht

Onze selectiecriteria

Bij Care Force selecteren we onze kandidaten zorgvuldig op basis van een reeks criteria waarvan we weten dat ze bijdragen aan duurzame bemiddeling. In dit artikel geven we inzicht in de belangrijkste factoren die onze recruiters overwegen bij het beoordelen van kandidaten.

  1. EU-EER nationaliteit: Het hebben van een EU-EER nationaliteit is belangrijk, omdat het onze kandidaten in staat stelt om in Nederland te werken zonder een werkvergunning of visum aan te vragen.
  2. EU-EER erkend diploma: Binnen de Europese Unie (EU) en de Europese Economische Ruimte (EER) zijn er afspraken gemaakt over de erkenning van medische diploma's. Als een medisch diploma erkend is in het land van herkomst, kan het in principe ook erkend worden in andere EU- of EER-landen. Onze kandidaten moeten een erkend diploma hebben van een EU-EER land, omdat dit ervoor zorgt dat ze een hoogwaardige opleiding hebben genoten die vergelijkbaar is met de normen in Nederland en binnen redelijke tijd bemiddeld kunnen worden. Het proces van erkenning van een medisch diploma buiten de EU is complex en kan enkele jaren duren.
  3. Relevante werkervaring: Werkervaring toont aan of een kandidaat over de noodzakelijke vaardigheden en kennis beschikt om succesvol te zijn in zijn of haar functie. We bekijken de werkervaring van elke kandidaat zorgvuldig om ervoor te zorgen dat deze relevant is voor de functie waarvoor zij solliciteren. In sommige gevallen is het aantal jaren werkervaring ook relevant voor de duur van de stage (in België) en of de BIG-registratie kan worden aangevraagd op basis van werkervaring (minimaal 2080 werkuren in de afgelopen vijf jaar).
  4. Persoonlijke situatie: Onze ideale kandidaat heeft geen partner, kinderen en/of huisdieren. Hoe meer verplichtingen en/of verantwoordelijkheden in het land van herkomst, hoe langer het duurt voordat een kandidaat ervoor kiest om daadwerkelijk in een ander land te gaan wonen en werken.
  5. Goede beheersing van de Engelse taal: Een goede beheersing van de Engelse taal kan voordelig zijn bij het leren van het Nederlands, omdat er enkele overeenkomsten zijn tussen beide talen. Zo delen ze dezelfde oorsprong en hebben ze veel woorden die op elkaar lijken. Bovendien kunnen Engelstalige bronnen, zoals boeken en online cursussen, nuttig zijn bij het leren van het Nederlands. Ten slotte kan een goede beheersing van het Engels ook helpen bij het begrijpen van de Nederlandse grammatica, die soms complex kan zijn voor niet-native speakers.
  6. Vermogen en bereidheid om Nederlands te leren: Het beheersen van het Nederlands is essentieel omdat het de taal is die het meest wordt gesproken door patiënten en collega's in de gezondheidszorgsector in Nederland, maar ook omdat registratie in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) beheersing van het Nederlands vereist.
  7. Motivatie: Motivatie is essentieel omdat het de toewijding van een kandidaat aan zijn/haar functie en aan de gezondheidszorgsector in Nederland aantoont. We zoeken naar kandidaten die gepassioneerd zijn over hun werk en gedreven zijn om een positieve impact te maken.
  8. Financiële Voorbereiding: We verwachten van kandidaten dat ze financieel voorbereid zijn, omdat dit aantoont dat ze serieus zijn over het verhuizen naar Nederland en bereid zijn te investeren in hun toekomst. Het hebben van wat spaargeld is ook noodzakelijk om een nieuw leven op te bouwen, denk hierbij aan zaken als het betalen van borg en het inrichten van een appartement/woning.
  9. Steun van Familie en Vrienden. We zoeken naar kandidaten die een ondersteunend sociaal netwerk hebben om hen door de overgang te helpen, waar ze op terug kunnen vallen als het tegenzit en die ze helpen om het grotere doel voor ogen te houden.
  10. Salarisverwachtingen en arbeidsvoorwaarden: Wij geloven in goede, realistische arbeidsvoorwaarden en we zoeken naar kandidaten die deze overtuiging delen. We willen dat onze kandidaten tevreden zijn met hun salaris en het geboden arbeidsvoorwaarden pakket, omdat dit bijdraagt aan hun algehele tevredenheid en succes op het werk.

Bij Care Force zijn we op zoek naar meer dan alleen een lijst van kwalificaties en ervaring. We zoeken naar kandidaten die toegewijd, gemotiveerd en bereid zijn om te investeren in hun toekomst.

Als je aan onze criteria voldoet en gepassioneerd bent over werken in het Nederlandse gezondheidszorgsysteem, dan komen we graag in contact met jou.


Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op.
Wij vertellen u graag meer over onze unieke werkwijze. 

   Vragen?
Onze ideale kandidaat: op welke criteria selecteren onze recruiters?
Heeft u een vraag?