Ik heb het taalexamen gedaan… Hoe nu verder?

Terug naar overzicht

Taaltoets Nederlands op B2+ niveau

Na 18 weken intensieve taalopleiding, kun je als je alle tussentijdse examens hebt behaald, opgaan voor de Taaltoets Nederlands op B2+ niveau. Dit is een spannend moment, waar je al die tijd naar toe hebt gewerkt. Enkele dagen na je examen hoor je de uitslag. Welke opties zijn en hoe verder vanaf dat moment?

Hoera! Je hebt de taaltoets B2+ behaald!

De volgende stap is het finaliseren van de BIG registratie. Als de gevraagde documenten voor de BIG registratie volledig en compleet zijn, dan ontbreekt alleen nog het taalcertificaat in jouw dossier. Onze consultants zorgen ervoor dat het certificaat wordt toegevoegd aan jouw dossier. Vervolgens duurt het ongeveer 3 weken voordat jouw BIG registratie gerealiseerd wordt. In deze periode helpen wij jou bij het vinden van een passende woning, het inschrijven bij de gemeente en het openen van een bankrekening en het regelen van verzekeringen. Zodra er een BIG nummer aan jou wordt toegekend, kun je werken als zelfstandig (tand)arts. Jouw avontuur in een nieuw land gaat nu echt van start!

Je bent gezakt voor één of beide onderdelen

Mocht je het examen (of één onderdeel) niet in één keer behalen, dan zul je extra taallessen gaan volgen, toegespitst op jouw behoefte en vervolgens het examen opnieuw doen. De taaldocent maakt een inschatting hoeveel lessen er nodig zijn om de feedback punten op het juiste niveau te krijgen en er wordt een maatwerk programma voor jou gemaakt. Dit houdt in dat je wat later zult starten met werken. Bij sommige opdrachtgevers is er een mogelijkheid om alvast parttime te starten met werken onder supervisie en daarnaast hard te werken aan het optimaliseren jouw niveau van de Nederlandse taal.


Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op.
Wij vertellen u graag meer over onze unieke werkwijze. 

   Vragen?
Ik heb het taalexamen gedaan… Hoe nu verder?
Heeft u een vraag?