Referentie CellCarta

Terug naar overzicht

"Care Force slaagt er altijd in de juiste profielen te introduceren"

Om de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker aan te jagen, ondersteunt CellCarta wereldwijd opererende bedrijven in de Biofarmacie bij hun klinische studies. Pathologen zijn in dat proces onmisbaar. En enorm lastig te vinden. “Gelukkig heeft Care Force waardevolle contacten buiten West-Europa om voor ons de juiste mensen te vinden”, zegt Finance Director Gerry Sollie. 

CellCarta is een wereldwijd opererende CRO (Contract Research Organization), gespecialiseerd in onderzoek en analyse van immuuntherapie bij kankerbestrijding. De in België gevestigde organisatie ontwikkelt analytische plannen, analyseert de stalen in het labo en rapporteert de resultaten naar farma- en biotechbedrijven. CellCarta werkt met een aantal pathologen om deze afwijkende cellen te onderzoeken. Pathologen zijn medisch specialisten die microscopisch onderzoek doen naar weefselmonsters van patiënten om de aard van een afwijking vast te kunnen stellen. 

“Er heerst grote schaarste aan pathologen”, legt Sollie uit. “In heel West-Europa en ook in de V.S. eigenlijk. Althans, de pathologen die niet de diagnostiek in het ziekenhuis in willen, maar kiezen voor het onderzoek.” Hoe hoog de nood is, blijkt wel uit het aantal stalen dat CellCarta jaarlijks onderzoekt. “Ruim 100.000. En ieder sample moet door een patholoog worden bekeken. Daar zijn voorlopig nog geen robots voor.”

Om een oplossing te vinden voor het tekort werkt CellCarta sinds 2018 samen met Care Force. “Care Force heeft contacten met pathologen in Oost-Europa en zelfs daarbuiten. Deze mensen zijn ambitieus, maar zien niet de waardering in hun moederland. Wij ontvangen ze met open armen.”

“Onze ervaringen met Care Force zijn tot nu voortreffelijk”, vervolgt Sollie. "Onze contactpersoon Hans is altijd transparant, accuraat en razendsnel. Bovendien slaagt hij er altijd in om kandidaten te introduceren die niet direct voor de hand liggen, maar de juiste ambities hebben. Care Force werkt niet voor de premie, maar is vastberaden om de juiste kandidaten aan ons voor te stellen. Een unieke samenwerking.”

Inmiddels zijn Care Force en CellCarta partners in de strijd tegen kanker. Sollie: “Naast wat we nu al draaien, heeft CellCarta een enorme groeiambitie. Onze droom? Een gepersonaliseerde behandeling voor iedere patiënt. Dat we met 99,9% zekerheid kunnen zeggen: deze specifieke behandeling gaat de patiënt genezen.”


Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op.
Wij vertellen u graag meer over onze unieke werkwijze. 

   Vragen?
"Care Force slaagt er altijd in de juiste profielen te introduceren"
Heeft u een vraag?