Referentie Novadic-Kentron

Terug naar overzicht

“Care Force kan uitstekend inschatten of een kandidaat bij ons past”

Het tekort aan gekwalificeerde psychiaters in Nederland is enorm. Voor verslavingszorginstelling Novadic-Kentron aanleiding om Care Force in te schakelen en over de grens te zoeken. “Dankzij Care Force hebben we al 4 uitstekende buitenlandse psychiaters mogen verwelkomen”, vertelt Manager HR&D Erik-Jan Zwiep.

En dat is best uniek, zeker gezien het feit dat taal het belangrijkste gereedschap is van een psychiater. Zwiep: “De werkzaamheden van een tandarts zijn in Spanje hetzelfde als in Nederland. Maar voor een psychiater zijn taal en context cruciaal bij het uitoefenen van hun beroep. Zeker in de verslavingszorg, we hebben hier toch iets andere principes en regelgeving als het om bijvoorbeeld drugs gaat.”

Om die grote verscheidenheid aan culturele verschillen te kunnen managen, doorlopen kandidaten een intensief plaatsingstraject. “Na een eerste oriëntatie vragen we een kandidaat om een paar dagen met ons mee te lopen. Daarin laten we ze goed kennismaken met de verslavingszorg en de manier waarop we daar als GGZ mee omgaan. Maar het belangrijkste is natuurlijk: gaat deze kandidaat echt kunnen aarden in Nederland en voor langere tijd een aanwinst zijn?”

“En dat is echt een gezamenlijke verantwoordelijkheid”, vervolgt Zwiep. “Wij doen een financiële investering, Care Force een tijdsinvestering. Veel oriënterende gesprekken, een lang taaltraject en heel veel papierwerk met het land van herkomst. Daarin is Care Force erg accuraat, maar met name het vooraf kunnen inschatten of een kandidaat qua vaardigheden en persoonlijkheid bij ons past doen ze erg goed. Wij hebben 4 uitstekende kandidaten en nog geen enkele misser.”

Enkele maanden geleden startte een buitenlandse psychiater bij Novadic-Kentron. “Heel enthousiast en zelfkritisch. Het Nederlands is nu al indrukwekkend, zelfs cliënten maken complimenteren. Bedenkend dat de psychiater nog in een leertraject zit, belooft dat veel goeds voor de toekomst. Een prachtig voorbeeld van ons succesvolle partnership met Care Force.”


Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op.
Wij vertellen u graag meer over onze unieke werkwijze. 

   Vragen?
“Care Force kan uitstekend inschatten of een kandidaat bij ons past”
Heeft u een vraag?