Klaar voor de volgende stap?
Schrijf je in, het is gratis

Zakelijke referenties

“Care Force kan uitstekend inschatten of een kandidaat bij ons past”

Erik-Jan Zwiep, Manager HR&D bij Novadic-Kentron

Het tekort aan gekwalificeerde psychiaters in Nederland is enorm. Voor verslavingszorginstelling Novadic-Kentron aanleiding om Care Force in te schakelen en over de grens te zoeken. “Dankzij Care Force hebben we al 4 uitstekende buitenlandse psychiaters mogen verwelkomen”, vertelt Manager HR&D Erik-Jan Zwiep.

En dat is best uniek, zeker gezien het feit dat taal het belangrijkste gereedschap is van een psychiater. Zwiep: “De werkzaamheden van een tandarts zijn in Spanje hetzelfde als in Nederland. Maar voor een psychiater zijn taal en context cruciaal bij het uitoefenen van hun beroep. Zeker in de verslavingszorg, we hebben hier toch iets andere principes en regelgeving als het om bijvoorbeeld drugs gaat.”

Om die grote verscheidenheid aan culturele verschillen te kunnen managen, doorlopen kandidaten een intensief plaatsingstraject. “Na een eerste oriëntatie vragen we een kandidaat om een paar dagen met ons mee te lopen. Daarin laten we ze goed kennismaken met de verslavingszorg en de manier waarop we daar als GGZ mee omgaan. Maar het belangrijkste is natuurlijk: gaat deze kandidaat echt kunnen aarden in Nederland en voor langere tijd een aanwinst zijn?”

“En dat is echt een gezamenlijke verantwoordelijkheid”, vervolgt Zwiep. “Wij doen een financiële investering, Care Force een tijdsinvestering. Veel oriënterende gesprekken, een lang taaltraject en heel veel papierwerk met het land van herkomst. Daarin is Care Force erg accuraat, maar met name het vooraf kunnen inschatten of een kandidaat qua vaardigheden en persoonlijkheid bij ons past doen ze erg goed. Wij hebben 4 uitstekende kandidaten en nog geen enkele misser.”

Enkele maanden geleden startte een buitenlandse psychiater bij Novadic-Kentron. “Heel enthousiast en zelfkritisch. Het Nederlands is nu al indrukwekkend, zelfs cliënten maken complimenteren. Bedenkend dat de psychiater nog in een leertraject zit, belooft dat veel goeds voor de toekomst. Een prachtig voorbeeld van ons succesvolle partnership met Care Force.”

“Als Care Force onze perfecte kandidaat niet vindt, dan bestaat ‘ie niet.”

Maurice Pfeil, Mondzorgkliniek Oud-Beijerland

“In 2009 kwamen we voor het eerst in contact met Care Force. We zochten toen een tandarts voor onze mondzorgkliniek. Onze belangrijkste wens: een sociale collega met gevoel voor humor, die goed past in ons team.

Care Force bracht onze organisatie onder de aandacht in heel Europa. Met succes, want al snel was er een match! Vervolgens nam onze contactpersoon bij Care Force alles uit handen: registraties, diploma-erkenningen, een intensieve taalcursus én zelfs de contractonderhandeling. Het contact verliep prettig: snel, efficiënt en vriendelijk.

Inmiddels hebben we Care Force vaker ingeschakeld. Ons team is nu verrijkt met collega’s uit Duitsland, Portugal, Roemenië en Griekenland. En hebben we binnenkort weer iemand nodig? Eén belletje naar Care Force en alles wordt geregeld. Ontzorgen, dat is echt de kracht van Care Force.”

‘’Zeer professioneel, vlot en altijd met een luisterend oor naar onze wensen’’

Frank Theunis, Directeur, Diagnose Centrum Lommel

"De werkwijze van Care Force is zeer professioneel, vlot en altijd met een luistert oor naar de wensen van het Diagnosecentrum. De voorselectie van Care Force  is heel goed en professioneel waardoor wij enkel geschikte kandidaten aangeleverd kregen. Dit heeft voor een snelle doorstroom gezorgd een snelle aanname van 2 medisch specialisten. De trajectbegeleiding (registratie etc. in België) en de integratie van de kandidaten in België gaat vlot en de artsen begeleiding tezamen met de taalopleiding is erg belangrijk en goed geregeld."