Blanka

Blanka

Hongaarse, Kinderarts

Kinderarts

Blanka is in 1999 al afgestudeerd als basisarts. Als kind al wilde ze dokter worden, haar broer is ook dokter dus je zou kunnen zeggen dat de zorgsector echt in de familie zit. Ze was altijd al goed in studeren dus heeft ze ervoor gekozen om haar broer achterna te gaan. Omdat ze zich graag wilde specialiseren en ontzettend van kinderen houdt, koos ze ervoor om hier iets mee te gaan doen. In 2006 rondde ze haar specialisatie tot kinderarts af en inmiddels heeft ze 16 jaar ervaring in dit vak. Ze startte bij een kliniek met een oncologie afdeling. Ze heeft hier veel gecompliceerde ziektebeelden gezien. Ze heeft ook op de intensive care en neonatologie gewerkt. Hier heeft ze laten zien dat ze een snelle denker is die snel kan handelen wanneer nodig. Ze heeft in het verleden in Ierland gewerkt, waar ze een kinderarts in de ‘community care’ was. Hierdoor is ze erg zelfstandig geworden en heeft nu in Hongarije dan ook haar eigen praktijk met een verpleegkundige. Ze doet daarbij ook lab testen en weet veel van verschillende onderwerpen af, een specialist met allround kennis dus.  

Eigenschappen

Kandidaat ID: K248303
  • Optimistisch
  • Vlotte/snelle geest
  • Harde werker

Op naar een nieuwe uitdaging in België!

Blanka heeft zoals eerder benoemd al buitenland ervaring, namelijk in Ierland. Ze is in 2014 weer terug verhuisd naar Hongarije. Ze heeft het naar haar zin in Hongarije, maar de politieke situatie is niet rooskleurig. Ze heeft kinderen en die willen ook graag verhuizen. Ze ziet geen toekomst hier en wil daarom naar België. Hier denkt ze meer politieke zekerheid te hebben, haar kwaliteiten als kinderarts beter kunnen laten zien en zich te kunnen settelen met haar kinderen.  

In principe ziet ze het zelf wel zitten om te gaan werken in een wat kleiner ziekenhuis in een niet al te grote stad. Dit om zich makkelijk te kunnen settelen. Wel geeft ze aan dat ze voor veel open staat en zich hier niet op vast gepind heeft.  

Wie is Blanka?

Blanka is een vrouw met een open houding en een snelle/vlotte geest. Ze is een harde werker die altijd optimistisch in het leven en dus ook in het werk staat. Ze is alleen met haar kinderen die volledig achter haar keuze staan om te gaan emigreren naar een ander land.  

In haar vrije tijd vindt ze het heerlijk om hard te lopen, een goed boek te lezen, het theater te bezoeken, met familie te zijn en om op reis te zijn.  

Talen

Blanka spreekt Engels op C1 niveau, Spaans op A1 niveau en Hongaars is haar moedertaal.

Goed om te weten

Ze spreekt op dit moment (nog) geen Nederlands, maar ze is uiteraard bereid om de Nederlandse taal te gaan leren via de Care Force Language Academie.

Blanka
Meer weten over deze kandidaat? Vraag het aan Hans
   Vragen?
Blanka
Heeft u een vraag?